Dat is even geleden

(5 Augustus 2019)

Hier een goed bericht uit het verre Afrika????Na een kleine 2 weken in de klas gezeten en de teams bekent gemaakt zijn vertrekken we. Ik ben in het Zuid team ingedeeld. Totaal 5 studenten uit 5 verschillende landen en culturen. Duitsland, Zuid-Afrika, Kenia, Malawi en ik uit Nederland. Echt geweldig om zo met verschillende culturen op te trekken. De 2 weken in Malawi hebben we les gehad in verschillende culturen, we waren met 15 studenten uit 10 verschillende Naties, geleerd over de verschillen. Hoe direct wij uit Nederland zijn en hoe indirect ze in Afrika zijn. Om daarin een tussenweg te nemen, want denk maar niet dat je eigen cultuur het beste is daar kom je niet ver mee. Daar schrik je mensen zelfs mee af. 
Donderdag zijn we vertrokken naar Kalungu – Zambia zo’n 300 km daar hebben we dan 7 uur over gedaan. Het zijn hier zand wegen en elk regenseizoen veranderd dat hier. In Kalungu heeft FCE een basis voor de community, waarbij ze de community steunen met agricultural door de mensen daarmee te leren en om het zelf te leven. Midden in het dorp hebben ze een huis en een grote tuin met verschillende groenten en maïs. 


Na 2 nachten daar geslapen te hebben zijn we door gereden naar Mpika, onze basis voor 6 weken. 2 weken verblijven we in een leegstaand lodge. Echt heel bijzonder hoe God de harten van mensen voorbereid dat wij hier komen. Veel eten is er ingekocht voor ons. En dat wij daar morgen slapen is echt heel bijzonder. Ook hoe we hier ontvangen worden door de gemeentes als missionarissen. De eerste week hebben we 2x een youth group gehad met veel kinderen. Eerste keer het verhaal van de verloren zoon verteld, de tweede keer over  de schepping. Deze week nog 2 ontmoetingen. We mochten twee keer voor een groep dominees spreken over Missions. Ik mocht iets delen over waarom Missions, ik heb dat gedaan vanuit de grote opdracht Matt 28 : 18,19 en 20 omdat Jezus autoriteit (macht) heeft over hemel en aarde zend Hij ons uit om naar alle volken (naties, stammen, éthnos) te gaan en om discipelen te maken. En Romeinen 10 : 14 als niemand verteld wie Jezus is hoe gaan mensen het dan geloven? En vers 17 ‘Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God.’?Als je het evangelie niet hoort hoe kun je dan geloven? Ik eindigde met Matt 24:14 ‘En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.’ God wil ons gebruiken om het evangelie te brengen over de hele wereld. ??God is ALWAYS at work – we must join Him there! Ben jij waar God aan het werk, en kan God door jou heen werken??

%d bloggers like this: