De Reis

(11 January 2019)

Jaa ik ga het proberen om m`n verhalen op papier te krijgen. Zo genieten jullie ook een beetje mee????
Eerst even een uitleg van de naam. ISony is een omschrijving van m`n camera (Sony A7Rii) en m`n telefoon (IphoneXs) door die ogen laat ik jullie meekijken naar de avonturen die ik meemaak.  

De reis, eind september heb ik de reis geboekt via tix.nl lekker goedkoop, blijf een backpacker he, dus ik wist dat de heenreis 25 uur zou duren.
Super lieve mensen hebben me naar het vliegtuig gebracht (credit to Wietske, Jos en moeders) en dat ging allemaal voortreffelijk. Thuis had ik al ingecheckt en de stoel bij de nooduitgang gefikst. (tip: bij de Boeing 747-400 is de stoel naast het raam gratis omdat de nooddeur iets  uitsteekt, maar dat gaat prima)  

In Nairobi was het drama, daar moest ik dus 9 uur wachten op de volgende vlucht naar Livingstone om te tanken en dan door naar Cape-Town. Slapen ging niet het was er best druk mensen lagen in het raamkozijn en op stoelen maar dat is echt niet comfortabel. De een was aan het snurken en de ander hard muziek te luisteren oja er stond ook een tv aan #huilen.  

Hehe het is half 8 we mochten een stempel halen op de boardingpass. Half uur daarna stapten we in de bus om naar het vliegtuig te rijden maar we kwamen op de zelfde plek weer terug huh. De info was dat er iets was  met de deur van het vliegtuig ofzo heel vaag. Na een uur mochten we instappen weer met de bus het hele vliegveld langs gereden. Normale landing in Livingstone, er stapte een paar mensen uit en er werd getankt. En we vlogen weer, na een klein uurtje (er gebeurde niks ofzo) draaide we ineens 180 graden om. We vlogen terug. Ik zal je de complot gedachtes besparen.  

Daar zaten we dan op het vliegveld, eerste levensbehoefte kwam snel (wifi) lekker surfen.   We waren rond 13 uur terug in Livingstone, Zambia. Toen was de info: we gaan kijken of we het kunnen fiksen. 17 uur kwamen ze ermee dat we naar een hotel gingen en daar die nacht verbleven en misschien de volgende morgen weer verder gingen. Wij de bus in, op dat moment gingen we met elkaar in gesprek. En het idee kwam op van: we gaan naar de Victoria Falls we zijn hier toch dan moeten we dat doen. Er zat een echte regel-backpakker tussen dus dat was heel makkelijk, taxi werd geregeld, geld kon in de buurt gepind worden (precies genoeg tis namelijk weer een andere valuta). Het park ging om 6 uur open en omdat we misschien vroeg een vlucht hadden moesten we het voor het ontbijt doen. Dus wij er heel vroeg uit (het was een echte backpackers groep). Nou het was adembenemend, de zon was net op, beautiful!! Camera had ik thuis gelaten omdat het er nat kon wezen en dat was het. Water kwam door de wind aan de overkant waar wij stonden. Dus alles met telefoon gefotografeerd. Kijk zelf maar naar de foto`s ik kan er geen woorden bij bedenken.  

Terug in het hotel ontbijten toen hoorden we dat het om half 2 werden opgehaald om naar het vliegveld te gaan en rond 17 uur ging vliegen. Dus dat werd weer een dag daar doorbrengen. #huilen Eenmaal op het vliegveld ging het op z`n Afrikaans..  

Eindelijk was ik in Zuid-Afrika. Auto ophalen die ik voor deze week had gehuurd. En ja het stuur zit aan de andere kant. Links op de weg heb ik wel gereden maar dan in eigen auto dat is wel te doen. Ik was blij dat ik in het hostel (hotel, next blog) was en naar bed kon. Slaaaapen welterusten…

%d bloggers like this: