School

(27 Februari 2019)

Zaterdagavond hebben we lekker aan de braai gezeten. Doen we ook gewoon binnen in een soort van open haart. En dan begin je met eten rond 10 uur. Grote stukken vlees en een klein beetje groente. Zondags kwam er familie gezellig langs voor een braai, en ze namen een pan met afval mee. Ik moest dat proeven, ze deden er heel vaag over, het was een pan kerrie met vlees. Dus ik proefde wat en Stephan gaf me een stukje vlees en dat was best lekker. Dus schep maar nog een keer op. Toen kwam de aap uit de mouw, ik kreeg een hele tong op m`n bord. Oké heb ik dat op en wat is de rest dan. Het is afval dus alles wat er over is van een slacht bij een schaap of geit. Dus z`n maag en tong enz. Daarna was het niet zo lekker meer. Duidelijk dus een mindset.  

S `avonds zijn we teruggereden naar Wolseley. Het was een leuk weekend, heerlijk om even eruit te zijn.  

Weer terug in de schoolbanken. Als het tegenzit heel de dag gapen omdat het warm is. Vorige week(4) was het donderdag 40 graden. Veel drinken en zo min mogelijk doen, en uit school naar een dam en lekker zwemmen in vies water maarja tis verkoeling.  

Even terug, week 3 ging het over “Root and fruit of pride” pittig onderwerp maar heel duidelijk te halen uit de bijbel het begon namelijk bij Adem & Eva de slang, ik wil als God worden. Zo kunnen we bijna veel problemen uit de wereld halen, er zit namelijk pride in ons. Zoveel geleerd op een toffe manier.  

Week(4) ging het over God the Father, eerst hebben we het karakter van God bekeken daar moesten we dan een tekening over maken. We kregen 4 krijtborden waarbij we konden kiezen om elk een tekening te maken of met z`n 4en. Wij hebben met z`n vieren 1 tekening gemaakt. Met de regenboog bovenaan, daaronder alle karaktische eigenschappen van God. Tof om zo ieder creativiteit te zien met een krijtbord. De volgende dag hebben we gekeken naar namen van God in de grondtaal. Ik had Adonai. De opdracht was om je zo te kleden, en dan we het moesten raden. Best lastige opdracht als je alleen maar 1 koffer bij je hebt????. Dus ik begon maar te lezen welke teksten erbij stonden: Zie, zoals de ogen van dienaren gericht zijn op de hand van hun heren en zoals de ogen van een dienares gericht zijn op de hand van haar meesteres, zo zijn onze ogen gericht op de Heere (Jehovah) onze God, totdat Hij ons genadig is. PS 123:2 Ik heb mijn trui bij me met een wolf heel groot erop geprint. Dus die aangetrokken en m`n handen naar voren gehouden, dus dat de ogen daarop gericht zijn, en mijn eigen ogen naar boven gericht. Bekijk de foto maar.  

Verder die week het onderwerp gehad van “normal christian birth” Vergelijking gekeken van een spiritual birth en een natural birth. 2 Cor. 7:10 (samenvatting) Repentance is a response to godly sorrow that leads to turning away from sin and asking forgiveness which leaves you refreshed -> restoring you like a cool wind on a hot day.      

Week 5 hebben we het over de Heilige Geest, dat was een openbaring voor me. We lazen Johannes 16 daar zegt Jezus dat Hij een Trooster zal sturen. In vers 7: maar als ik heenga, zal ik Hem naar u toe sturen. Je kan hier ook zeggen Ik zal iemand anders sturen die hetzelfde is als Ik.  
8,9) En als Die gekomen is, zal Hij de wereld overtuigen van zonde, omdat zij niet in Mij geloven
13,14) Maar wanneer Die komt, de Geest van de waarheid, zal Hij u de weg wijzen in heel de waarheid, want Hij zal niet vanuit Zichzelf spreken, maar wat Hij gehoord zal hebben, zal Hij spreken, en de toekomstige dingen zal Hij u verkondigen. Je ziet in dit stuk dat de Heilige Geest steeds met Hij wordt benoemd, dus dat betekend dat het een persoon is, en met een persoon kun je praten, een relatie hebben. Vragen om een openbaring van een bijbel gedeelte. Bedenk maar zelf, bid of Hij ook dit bijbel gedeelte wil openen voor jou! Ik bid mee.  

Week 6 zitten we ondertussen. En ja tuurlijk zit het onderwerp relatie er ook bij. We hebben alle lezingen van Dean Sherman bekeken. En daar zaten echt openbaringen bij. Kan er niet diep ingaan omdat een serie was en het in een context staat. Wat ik specifiek heb onthouden is:
Twisted Truths (lies of te devil)
–          You are different
–          Accept yourself
Dit is niet de waarheid en geloof dat niet. Je bent wie jij bent God heeft je zo gemaakt naar Zijn beeld. Als je er meer van wil weten app je maar????    

In het weekend zijn we met de Nederlanders naar de watervallen in de buurt geweest. Een supermooi plek waar je lekker kan chillen en braaien. We begonnen aan de hiking en die begon gelijk pittig, stijl omhoog naar boven. Bij de eerste waterval zijn we maar gesplitst omdat het te pittig bleek voor kinderen, hadden ze ons niet verteld. Wel hadden ze verteld dat het een hiking van totaal 6 uur kan zijn als je hem helemaal doet. Dus we dachten we kijken wel. Wij verder naar boven geklommen, ging het echt over rotsen en stenen om zo steeds de gele pijlen te volgen. Die we natuurlijk een keer niet meer zagen. Gelukkig waren er mensen voor ons al verkeerd geklommen die terugkwamen. Dus samen naar de gele pijl zoeken. Na een uur gelopen hebben kwamen we bij een klein kloofje met water, koud water, en een waterval. Dus daar heerlijk even afgekoeld en foto`s gemaakt. Daarvandaan maar weer terug gaan lopen, we hadden denk wel 10 watervallen gezien dus was heel tof. Terug beneden nog mensen ontmoet die nog roots in Nederland hadden, en die nu in Zuid-Afrika wonen. Ook nog uitgenodigd bij hun thuis en dat mochten we niet afslaan van hun. Dus misschien nog later hun ontmoeten. Er was genoeg plek om te slapen en genoeg eten voor ons. Echt heerlijk gastvrij. Kunnen wij nog wat van leren.  

Week 6 ging over Freedom in Christ. Waarbij we keken naar wat is vrijheid in Jezus. 2 Cor. 4:4, Isah 1:5,6 Hoe de duivel te weerstaan in je leven, identiteit in Jezus: Rom 15:7, Rom 8:35-39, 2 Tim 1:7 enz…  

Afgelopen weekend gingen we met z`n allen op `kamp`.
Heerlijk bij een dam van een boer met een campingterrein voor onszelf. En een boot. Daar de volgende keer meer over.

%d bloggers like this: