Weekend (1nalaaste)

(29 Maart 2019)

Vrijdagochtend snel inpakken, ontbijten, bakkie en aanhanger inladen met alle spullen past net. En dan met z`n 7 achterin het bakkie daar gingen we dan. 2 uurtjes rijden naar Klein-WilliamHet laatste weggetje was echt een zand-pand en onze chauffeur jaagde best wel door om niet te veel te stuitteren op de weg, plots hoorde we een harde siss. En ja hoor de band was lek. Gelukkig ligt er onder de auto een reserveband hebben we dat ook meegemaakt. Snel omgewisseld met z`n allen en door. We kwamen op de plek aan, o wat was dat een mooi plekkie. Het is een dam van een mango-boer. Een groot stuk gras voor de tenten en een klein buiten keukentje om af te wassen, een buiten douche met uitzicht op de dam en s `avonds de sterren. Snel de tenten op gebouwd voor de lady`s. En daarna zo snel in het water springen, het was behoorlijk warm. De eerste avond, er was iemand jarig en hij had snoek geregeld voor op de braai. Dus lekker vuurtje opstoken en braaien maar. Echt een heerlijk stukje vis van de braai. Die nacht heerlijk onder de hemelsterren geslapen, echt prachtig, wel veel kleren aan om het niet koud te krijgen. Daar kan ik niet tegen. Tegen 6 uur werd ik wakker, de koffie was net klaar, oploskoffie natuurlijk met rusks. Een heerlijk koekie. Een van de staf had de vorige dag al de boot in het water gezet. Dus hij vroeg kun je waterskiën, jaa zkr, oké kom dan gaan we. Er waren nog een aantal andere wakker, dus wij de boot starten en hop het water op. O wat is dat genieten. Ik trek m`n zwemvest en laat me rustig het water invallen, o wat was dat lekker, s ‘ochtends vroeg beetje fris buiten maar het water was heerlijk warm. Snel de waterskies aan en gaan. In Duitsland een aantal keer gewaterskied maar dan aan een lijn en dan start je vanaf de kant, dat is best makkelijk ondertussen. Dit was toch wel even wat anders zo uit het water getrokken te worden. Maar na 4x stond ik op de skies. Heerlijk! Ondertussen waren er veel wakker geworden en die wilde ook in het water en op de boot. Dus eerst maar ontbijten. Na het ontbijt hebben we de tupe tevoorschijn gehaald, een band met 4 handsvaten erop, je kan er alleen op of met z`n 2en, bekijk de foto maar. Ik werd geïntroduceerd als fotograaf, een van de staff had een lens tot 200mm liggen die op m`n camera past dus dat was geweldig om vanaf de boot foto`s te maken. Echt veel foto`s gemaakt zo, iedereen in actie. Heerlijk de hele dag op de boot en veel zwemmen! Oja en de hele dag zonnebrand smeren?? 
Die avond weer lekker het vuur opgestookt en heerlijk gegeten, nu vanuit een stoofpot, (porkie) daar stoppen ze dan alles in en laten het garen op het vuur. Lekker stukken kip met bot en allerlei groenten. Nomnom. Zondag dat was dat weer de laatste dag, s `ochtends een heerlijk opbijt op met bacon and egg. En natuurlijk veel zwemmen, het was weer een warme dag. S `middags gingen we weer inpakken om terug naar het hostel te gaan rijden.
Man, het was me een heerlijk weekend zonder verplichtingen en vrijheid.

Maandag zaten we weer terug in de schoolbanken. Deze 2 weken hebben we veel verschillende onderwerpen. Het valt allemaal onder Kingdom Principles.
Woensdag ging het over Obedience, we moesten daarvoor met z`n 2en (als huiswerk) een profetisch boek lezen. Ik moest het laatste boek van het oude testament lezen, Maleachi. Vanuit het bijbelboek kun je lezen wat Israël moest doen, wat God wil, keer terug. Tof om dat vanuit het oude testament zo te leren en lezen. Vrijdag ging het over Prayer en Fasting. Handelingen 4 : 23 t/m 31 Eerst hebben we nagedacht over de prayer, hoe, wat en waar. Daarna over vasten. Matt. 6:16 Voorbeelden van personen uit de bijbel en Jezus zelf.
Zondag gingen we het in praktijk brengen en hadden we een dag van vasten met de hele staff. We werden in groepen verdeeld voor de zondag en elk groep moest iets voor bereiden. De eerste groep had het Onze Vader. We gingen langs elke zin die op een krijtbord was geschreven en we dachten er dan over na en baden ervoor. Wij als 2e  groep hadden de Different Components of Prayer.
1. Praise – The act of divine adoration
2. Waiting – The act of soul surrender
3. Confession – The act of declared admission
4. Scripture Praying – The act of appropriation
5. Watching – The act of mental awareness
6. Intercession – The act of earnest appeal
7. Petition – The act of personal Supplication
8. Thanksgiving – The act of expressed appreciation
9. Singin – The act of melodic worship
10. Meditation – Act of spiritual evaluation
11. Listening 12. Praise

En de laatste groep had een Bijbelstudie over Jesaja 58. Waar het volk van Israël vast met een verkeerde reden. Not except something from God but have a desire!

Dinsdags hadden we de opdracht om een presentatie te geven over jouw topic die je gekregen had. Ik had de topic Love gekregen.
Ik heb er 10 verschillende gevonden in het oude testament.
En 2 in het nieuwe testament:AGAPE Ø “to will the good of another” 
Philadelphia Ø The love between friends – a strong bond between people who share common values, interests or activities.            

Spiritual Warfare, dat was de volgende Kingdom Principal. We waren in de bijbel aan het lezen en we lazen: Col. 2:12 ik had mijn aandacht er niet goed bij. Maar ik hoorde het woordje baptism. Huh waarom hoor ik dat woordje? De Heilige Geest confronteerde me op dat moment dat ik nog niet gedoopt was. Voordat ik naar de cursus ging had ik het verlangen al om me te laten dopen, maar het was nog niet de tijd. En in de course zijn er meedere mensen gedoopt, maar ik kon het niet doen. Dus ik vroeg aan de Heilige Geest: Hoe moet ik dat doen met mijn familie? Ik kan de Heilige Geest niet uitblussen dus ik vroeg; geef me een bijbelvers waarin ik dit kan uitleggen. Maar het antwoord was al gegeven, dus ik moest terug in de Bijbel en vond het vers die we lazen: Col 2:12 Buried with him in baptism, in which you also wereraised with Him through faith in the working of God, whoraised Him from the dead. Dus ik kon niet anders meer dan gehoorzamen en me laten dopen. De laaste week is dat ook gebeurt. Medestudenten gaven me bijzondere bemoedigingsteksten.  1 Timothy 4 : 12,12 & John 15 : 13 t/m 17

%d bloggers like this: