Wolseley

(2 Februari 2019)  

Die 2 dames waren Nederlands. Ze zeiden alleen hoi meer niet. Grr. Ga dan niet in een hostel zitten als je aan je zelf genoeg heb. Boek dan een rbnb. Een hostel is voor gezellige mensen. Maarja. S `avonds kwamen er nog 4 dames binnen ze hadden net de wijn toer gedaan, die kwamen lekker gezellig op de bank zitten om te chillen. Leuke gesprekken voeren, strukkels die backpackers hebben bespreken enzo. I love that.  

Volgende ochtend werd ik ook door ze gewekt, we sliepen met z`n 5 op een gemengd slaapzaal, ze gingen vroeg weg omdat ze ergens heen wilden. Dus dan ga je er ook maar uit. Ik wilde die dag de tour afmaken die ik de vorige dag begonnen was, maar omdat er een bosbrand was kon ik niet verder. Dus op naar Betty`s Bay. Route 44. Het strand van de pinguïns, en die zaten er, super gaaf. Verder gereden naar Strand waar ik m`n auto weer moest afgeven. Bedankt auto.

Daar gewacht op m`n taxi, die heeft mij gebracht in het Guesthouse. Daar kon ik 1 dag verblijven om dan s`avonds naar het vliegveld te gaan. De volgende ochtend met het ontbijt kwam ik Marieke en haar zoontje tegen. En s`middags kwam er ook een andere jongen uit Duitsland, allebei studenten voor de training.  

De leiding had gevraagd of ik met de auto van de hostel naar airport te rijden. Dat bleek niet een gewone personen auto te zijn maar een Toyota pik-up met gesloten achterbak. 2 mensen voorin en de rest achterin. Dus ik wil de auto starten maar hij wilde niet starten. Het eerste waar we aan dachten dat was dat de accu leeg was, maar ik wist dat dat het niet het was. Toch maar proberen, dus de auto duwen naar de andere auto en aankoppelen maar. De accu opladen dan maar, maar dat was het niet geloofde ik, er zaten aan de autosleutels meer sleutels en ook eentje met een remote. Dus ik drukte op het knopje en de auto gaf een toeter signaal. En ik probeerde de auto te starten en ja hij deed het. YESS  

Op de airport de auto geparkeerd en we kwamen de leiding tegemoet. Daarna met de taxi naar Wolsely gereden. Dat was een uur rijden. Aan gekomen kreeg ik m`n kamer aangewezen dat was een 4-persoons kamer.   Volgende dag gebouw en omgeving bekeken. Beneden waar ik slaap is de jongens gang met nog een 4-persoons kamer en 2  1-persoons kamers en een douche met lekker warm water. Boven heb je de dames afdeling. Verder heb je beneden het kantoor, keuken en eetzaal. Het leslokaal is in de school die ernaast staat. Het hele terrein staat een hek omheen voor veiligheid.  

Ik schrijf dit terwijl de eerste 2 weken voorbij zijn. En het is heerlijk. Groep ik lekker divers veel rond de 19, en een aantal 30tigers. Grootste deel uit Zuid-Afrika. Eerste geintje is ook al uitgehaald bij iemand.????   De eerste week is het gegaan over de kerk. Wat, wie, waar, waarom en hoe waren de vragen. Met antwoorden van 1 Kor. 12 :27 “Samen bent u namelijk het lichaam van Christus, en ieder afzonderlijk Zijn leden. En een hele mooie tekst uit 2 Petrus 2 : 9,10,11 “Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilig volk, een volk dat God Zich tot Zijn eigendom maakt; opdat u de deugden zou verkondigen van Hem Die u uit de duisternis geroepen heeft tot Zijn wonderbaar licht, u, die voorheen geen volk was, maar nu Gods volk bent; u, die zonder ontferming was, maar nu in ontferming bent aangenomen. Wauw wat een tekst, er ligt een roeping voor iedereen in en een belofte. Ik bid voor u/jouw dat je er ook vanuit mag leven?! (Nog een mooie tekst uit Romeinen 12 : 1,2 Daar gaat de cursus eigenlijk over, lees hem in het Engels dan gaat hij nog meer spreken)  

Na de lessen moesten we erop uitgaan en in het dorp in groepjes vragen aan mensen wat zij onder kerk verstaan. Dat was heel leuk, echte hele verschillende mensen wonen in het dorp. De eerste was akward we werden binnen uitgenodigd, toen we de vragen stelde zei hij “dat is persoonlijk” oké beie dankie. De volgende probeerde we te aanbellen maar er reageerde niemand, maar ze kwamen net aanrijden. We werden ook binnen uitgenodigd en een heerlijk open gesprek gehad misschien ga ik keertje terug. Ze hadden ook banden met Nederland dus ik kon gewoon rustig Nederlands spreken en ik verstond Zuid-Afrikaans ook aardig. De andere gesprekken hebben we korter gehouden om de tijd maar waren zeker interessant.  

Deze week ging het over Autoriteit of Gods word. Elke groepje moest een Bijbelboek van het oude testament lezen. Ik Genesis. We hebben daar een tijdlijn over gekregen in de lessen. Tot aan de geboorte van Jezus.  Van het Bijbelboek dat we moesten lezen moesten we uiteindelijk een vraag maken.  

Om de woensdag gaan we nu s `ochtends nu op outreach. Ik ben in de groep gedeeld dat we naar een dorpje gaan, dorpje met houten huisje. Gekleurde mensen, niet heel arm maar wel problemen met alcohol en drugs. Met 3 groepjes van 3 mensen mogen we met de mensen spreken en luisteren. Verschillende mensen gesproken en met hun gebeden. Volgende keer weer terug gaan en met ze spreken of zo een vertrouwens relatie op te bouwen en voor ze te zijn. En om de geleerde stof ook door te geven.  

Zondags zijn we heerlijk met de Nederlanders erop uit getrokken. Eerste zondag een wijnboerderij bezocht en lekkere wijnen geproefd. Oud dorpje bezocht en aan wat historie gesnoven. Dat was oude stoffige stuff. Afgelopen zondag zijn we naar Wellington geweest, leuke dorpje even gegeten en terug gereden naast een kloof met een riviertje. Een heerlijk plekje opgezocht om te kunnen zwemmen. O wat was dat een heerlijke afkoeling het was namelijk meer dan 30 graden.  

Afgelopen woensdag zijn we na school met z`n allen naar een boer geweest met heel veel fruit bomen 100 hec. had hij het over. We mochten eerste heerlijke perziken plukken nou die zijn zo groot, zeg maar een hand vol. HEERLIJK. Daarna nog peren. En we kregen ook nog uien mee. Wat een zegeningen dat we dat zomaar mochten plukken en meenemen. Hij voelde zich ook gezegend. Dit jaar kon hij maar de helft aan water geven aan de bomen maar z`n oogst schatte hij op maar 15% minder.  

In 2 weken heb ik ook even m`n hele ritme omgegooid. S `Ochtends om 7 uur is er ontbijt met havermout of een andere vage soort. Om 8 uurtje een half uurtje stille tijd en dan om half 9 begint school. Keertje pauze en dan om 13 uur warme lunch, top koks hier, en dan weer school tot rond 16 uur. 2x in de week practical work. En dan om 19 uur supper. En dan 2x in de week studie van 20u tot 21.30u 22 uur moet het dan stil zijn en meestal slaap ik dan gelijk.  

Dit weekend hebben we heerlijk vrij en ben ik uitgenodigd bij Stefphan. We zijn begonnen met een braai. Lekker tot in de avond met zijn ouders. Vandaag zijn we op tour gegaan, zijn ouders werken op een boerderij met rooibosthee en druiven, heel veel druiven. Mooie plekje bekeken en genoten van de natuur. Nu zit ik in een restaurant met wifi. Dus zitten we gezellig samen op de wifi alles bij te werken. Zonder wifi is toch lastig.

%d bloggers like this: